Witam. Od ponad 3 lat pracuję we Francji sezonowo przez okres od 6 do 8 miesiecy rocznie. Po zakończeniu pracy średnio jeszcze koło miesiąca jestem we Francji a później jadę do Polski i pobieram zasiłek dla bezrobotnych przez resztę roku. I teraz moje pytanie- czy pole emloi może chcieć zwrotu zasiłku lub może go przerwać z racji tego że nie jestem cały czas na terenie Francji? Czy są na to jakieś paragrafy? Czy w jakiś sposób mogą się dwoeiedziec ze jestem w pl? Czy może mogą podać mnie do sądu? Dużo szukałem ale nigdzie nic nie znalazłem. Wiem że teoretycznie powiniennem być cały czas we Francji i aktywnie szukac pracy ale tu gdzie pracujemy to bardzo mała miejscowosć i nawet jak jestesmy w Polsce to nikt nie dostaje wezwań na wizytę bo tej pracy po prostu nie ma. Dodam że wszyscy moi znajomi z pracy tak robią tzn. pobieraja chomage przez okres około 3 - 4 miesięcy bedąc w Polsce i nikt nigdy nie miał żadnych nieprzyjemności z tego powodu. Pytam bo nieraz się boję żeby kiedyś nie chcieli żeby im wszystko zwrócić ale z drugiej strony mamy ten zasiłek wypracowany i co roku w tym samym okresie wracamy do pracy i nikt nas na wizyty nie wzywa. Bardzo prosze o odpowiedź, nigdzie na ten temat nie znalazłem informacji. PS: wiem że istneieje zasiłek transferowany ale nie mogę go pobierać . Jeszcze raz z góry dziękuję pozdrawiam.