Witam Ponownie.
Pracowałam sezonowo w sortowni owoców, podczas pracy zemdlałam i zabrało mnie pogotowie (byłąm wtedy w 4 miesiącu ciąży) przebywałam na zwolnieniu około 20 dni. MSA prosiło abym otworzyła konto we Francji niestety ban Credit Agricole nie chciał mi na to pozwolić ponieważ byłam pracownikiem sezonowym, a Polskiego konta MSA nie chciało honorować. Więnc już po powrocie (kontrakt zakoczył sie 21.12.2011) do Polski dowiedziałam się że u byłego pracodawcy są listy z czekami za moje chorobowe oraz za zwrot za wizyty u ginekologa i badania lekarskie. Niestety jak doszły do mnie czeki w Polsce okazały sie już nie ważne ponieważ bank WBK który chciał zrealizować w Polsce twierdzi że są ważne tylko 20 dni od daty wystawienia. Niestety nie znam Francuskiego ale z pomocą zanjomej odesłałm czeki z MSA zpowrotem z Prośbą o ponowne wystawienie i przesyłanie odrazu na Polski adres. Pytanie jest takie czy MSA zrobi to i ponownie odeśle mi czeki, czy jest może inna możliwość jak to załatwić aby to nie były czeki ponieważ są w Polsce duże problemy. Jest we Francji obecnie ojciec dziecka i partner który też pracuje w tej samej firmie ale on nie może ponoć zrealizować tych czeków za mnie?

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem