+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25
Like Tree8przydatne posty

Temat: Soldach ... ?

Użytkownik iFrancja.fr Avatar Dziennikarz
    Wpisy
    24

Domyślnie Soldach ... ?

Soldy zaczely sie tydzien temu! Wariacja, kociol, przepychanie sie lokciami sa teraz na porzadku dziennym!
    Jest punkt 20-sta. Sklepy w Centrum handlowym "Forum Les Halles" powoli zamykaja sie. Ostatni klienci, umazgani potem (rezultat narwanej bieganiny po "soldach"), stercza jeszcze gdzieniegdzie w kolejkach. Placa za swoje ciezko zdobyte, kilkakrotnie przemacane, wyrywane z rak do rak, soldowe towary i z wielkimi tobolami, wychodza jeden za drugim, gesiego, kierujac sie do stacji metra.

A ty, Czytelniku, co myslisz o "soldach"? ...

azer uważa że ta wiadomość jest przydatna.

Użytkownik iFrancja.fr Avatar kundzia
    Wpisy
    13

Domyślnie

Soldy owszem , ale przez internet

Na Gruponie przez caly rok mozna trafic na okazje: Groupon Shopping

Wpisy
    24

Domyślnie

oh, nie wiedzialam... Na grouponie niekiedy mozna zostac oszukanym, wiec jakos z dystansem chyba podeszlabym do zakupow... Poza tym, jesli chodzi o ciuchy, to wole jednak przymierzyc, popatrzec, porownac, wybrac...

Wpisy
    13

Domyślnie

Cytat Napisał Dziennikarz Zobacz post
    Na grouponie niekiedy mozna zostac oszukanym
    A jakies szczegoly? Czesto dokonuje tam zakupow i to roznych i jakos nigdy nie nadzialam sie. Zawsze wszystko jest dokladnie opisane i nie trafilam na zadne gwiazdki (*) tlumaczone malutkim, niewidocznym drukiem. Ale moze mialam szczescie .
    Ciuchy kupuej na ebayu , ale za tak smieszne pieniadze,ze nawet jak nie pasuje to nie rozpaczam.

Użytkownik iFrancja.fr

Domyślnie

Ja niestety w ogole nie lubie lazic po sklepach a w sezonie soldow omijam szerokim lukiem znane sklepy. Mam kolo siebie fajne butiki dla "bobos" i... naprawde trafiaja mi sie fajne rzeczy. Ale podobnie jak Kundzia coraz czesciej zaopatruje sie przez internet.
    Ksiazki to juz od lat, nawet kosmetyki. Ciuchow jeszcze nie kupowalam, tu jednak jestem jak Dziennikarz, musze dotknac, przymierzyc i dopiero potem podjac decyzje.
    kundzia uważa że ta wiadomość jest przydatna.

Wpisy
    24

Domyślnie

Odnosnie zakupow na "gruponie" : moja daleka znajoma kupila ... skuter za ... 700 euro. No i miala troszke problemow. Po pierwsze nie mogla przez kilka miesiecy go otrzymac i zawitala na miejscu z obstawa policyjna. Cieszyla sie, ze nareszcie wygrala i dostala, co trzeba, ale nie na dlugo... Zanim dojechala do domu, skuter zdazyl zgubic kilka czesci... A nastepnego dnia po prostu juz nie odpalil... Ale to szczegolny przypadek...
    Ja, osobiscie, korzystalam z salonu "bien-etre" (super!) i ... hipnozy (ekstra aczkolwiek nie przyniosla oczekiwanych efektow)... Niedlugo wybieram sie na makijaz (Grupon, 19 euro)... permanentny, kurcze, az strach sie bac !

Wpisy
    13

Domyślnie

Cytat Napisał Dziennikarz Zobacz post
    Ja, osobiscie, korzystalam z salonu "bien-etre" (super!) i ... hipnozy (ekstra aczkolwiek nie przyniosla oczekiwanych efektow)... Niedlugo wybieram sie na makijaz (Grupon, 19 euro)... permanentny, kurcze, az strach sie bac !
    Chetnie poslucham o hipnozie. Jak to wyglada itd (jesli masz ochote sie podzielic) i oczywiscie makijaz permanentny tez mnie inetersuje. Ja bylam juz pare razy u fryzjera z Gruponu( finansowo, bardzo sie oplaca), a ostatnio wykupilam week end SPA nad Loara. Jak wroce to na pewno cos napisze na iFrancji .

Wpisy
    24

Domyślnie

Dobrze, chetnie opowiem o hipnozie, bo to jest bardzo ciekawe, ale narazie umieszcze fotke, ktora przedstawia powod mojego pojscia na te hipnoze ...

sam_0224.jpeg

Jesli nadal nie wiesz, co jest glowna przyczyna szukania ratunkuuuu w zimowych, hipnotycznych seansach to podpowiem: "obzarstwo". Powod obzarstwa? ----->Przestanie palenia papierosow! Powod zaprzestania palenia ? ... ----------> Brak kondycji fizycznej! I tak w kolko Macieju!

Wpisy
    13

Domyślnie

Piekne zdjecie . A opowiesz jak przebiegala hipnoza? Slyszalam,ze czesto jeden seans nie wystarcza by sie czegos pozbyc lub dowiedziec. Ja wybieram sie jutro na soldy i to do sklepow! Ciekawe jak to bedzie?!

Wpisy
    24

Domyślnie

tak, no ja na soldy tez ide jutro, moze sie spotkamy przypadkowo gdzies tam
    Warto isc do Monoprix, poniewaz "zjechali" do minus 80%, i jesli ktos lubi grzebanie w wielkich koszach z bielizna, skarpetkami i torebkami razem, to polecam. Dzisiaj takim sposobem kupilam czapke welniana w cenie wyjsciowej 16 euro, a po cenie soldowej: 2,40 euro, skarpetki z angory (Made in FRANCE) za 1 euro, a byly za 9.90 i troszke bielizny tez udalo mi sie zgarnac. Oczywiscie ludzie, a w szczegolnosci kobietki rzucaja sie na to wszystko, jak nie wiem. Smiesznie jest. Poza tym Gap przecenil tez resztki soldow o - 80%, co prawda zostalo malo ciuchow, ale mozna cos wybrac. Mnie udalo sie kupic "doudoune" zimowa, przeceniona z 90 ciu euro na 24 euro. Jest tez troche spodni (na ich przymierzanie nie mam cierpliwosci, bo w zadne nie wchodze), buty, sweterki, swetry, koszule i meskie slipki

Co do hipnozy "soldowej z Gruponu" (czyli kontynuuje watek) to byla fajna i bralam w niej udzial trzy razy. Kazdorazowo placilam jakos 19 euro "au lieu de " 65 euro /godzina...
    Kiedys, dawno temu, myslalam, iz hipnoza polega na wprawienie nas w stan snu, w ktorym to nie mamy zadnej swiadomosci ... No i nie, wcale nie! To byly moje wyobrazenia, z okresu dorastania . Po pierwsze mamy podczas hipnozy swiadomosc tego, co sie dzieje wokol nas, mozemy w kazdej chwili zareagowac, albo zrezygnowac... Naszym zadaniem jest polozenie sie na wygodnym lozeczku, przykrycie calego ciala kocem lub kolderka tak, by nie bylo nam zimno, i wsluchanie sie w glos osoby prowadzacej seans. I powoli wyobrazamy sobie cos, postepujac wedlug wskazowek hipnotyzera. "Jestes na plazy. Tak. Jest upal. Kroczysz bosymi nogami po delikatnym piasku...." etc etc....

Na poczatku chcialo mi sie smiac, bo glos osoby prowadzacej mnie troszke przeszkadzal, nie pasowal i denerwowal... Potem postawilam wszystko na jedna karte i udalo mi zrelaksowac. Ale dodam, iz dla czystego odprezenia wystarczy jeden seans, dla spraw powazniejszych, kilka, do kilkunastu... (dobry sposob na zwalczenie depresji!)

No i jest fajnie potem, czulam sie lzej, jakos bezproblemowo.

Ale, dodam;, iz identyczny efekt osiagnelam z plytami CD, zakupionymi w "nature et decouverte"... Tylko sluchanie ich samemu w domu, i "wejscie" w stan quasi-uspienia nazywany jest wtedy autohipnoza...

"Otocz sie wielkim, przezroczystym, nietykalnym, niezniszczalnym balonem i przeniesc sie do dzungli. Jestes blisko zwierzakow .... etc etc " 0 (i zwierzaki cie ... zaczynaja gryzc ... )

A, koncze, bo za dlugo i przeniosa mi post na bloga
    ciao

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia