Ciąg dalszy podróży dookoła świata
We wrześniu zaprosimy Państwa na kolejne odcinki programu podróżniczego „Kobieta na krańcu świata”. Pierwszy odcinek wyemitowany zostanie 12 września o godzinie 21.00 (CET – Berlin, Paryż) na antenie iTVN. Tym razem w poszukiwaniu bohaterek Martyna Wojciechowska dotarła do najdalszych zakątków Ameryki Łacińskiej, Azji i Bliskiego Wschodu.
W Ameryce Łacińskiej Martyna spotkała dwie fascynujące bohaterki. Jedna ujęła ją odwagą i ekstrawagancją, druga - ogromną miłością, którą obdarza zagrożone wyginięciem zwierzęta. „Kiedy wyjeżdżałam do Meksyku realizować odcinek o kobiecie-wampirze, byłam przekonana, że to dziwaczka i nic nas nie łączy… Dziś wiem, że pod przerażającym wyglądem Maria kryje gołębie serce i jesteśmy do siebie bardzo podobne”. Na Kostaryce Martyna poznała wzruszającą historię kobiety, która prowadzi jedyny na świecie sierociniec dla leniwców. „Te zwierzęta podbiją serca wszystkich widzów programu »Kobieta na krańcu świata«” – twierdzi autorka programu.
„W kolejnych odcinkach poznacie kobietę z plemienia Mentawai. Dla niej pojęcie czasu nie istnieje, a kanonem piękna są zęby wypiłowane w trójkąty i ciało całkowicie pokryte tatuażami” – zdradza Martyna i dodaje: „W Indiach ekipa programu gościła w domu dla wdów, które po śmierci mężów są odtrącane przez swoje rodziny, a ich życie jest często prawdziwym piekłem. Dotarłam też na step Kirgizji... Ale o tym później” - dodaje podróżniczka.
Materiały TVN
![]()
![]()