Witam serdecznie.Choć pracuję we francuskiej firmie od sierpnia 2011 r. i mam już umowę na czas nieokreślony ,pracodawca od 01.01.2012 wprowadził niekorzystne dla mnie warunki pracy.Z racji swoich obowiązków przebywam notorycznie poza siedzibą firmy i zostałem zobowiązany przez patrona do pokrywania takich kosztów jakaliwo za przejazd z wynajętego przez niego mieszkania do pracy i z powrotem (obecnie ok.80 km.dziennie) oraz opłaty za te mieszkanie tj.woda,gaz czy energia elektr.Nie dostaję żadnej rekompensaty w postaci diety z powodu oddelegowania.Jak są regulowane ww.kwestie w prawie francuskim,gdyż słyszę coraz to inne opinie na ten temat?I gdy należy mi się jakiś dodatek do pensji,czy mogę odzyskać go za już przepracowane miesiące?Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje.

LinkBack URL
About LinkBacks
aliwo za przejazd z wynajętego przez niego mieszkania do pracy i z powrotem (obecnie ok.80 km.dziennie) oraz opłaty za te mieszkanie tj.woda,gaz czy energia elektr.Nie dostaję żadnej rekompensaty w postaci diety z powodu oddelegowania.Jak są regulowane ww.kwestie w prawie francuskim,gdyż słyszę coraz to inne opinie na ten temat?I gdy należy mi się jakiś dodatek do pensji,czy mogę odzyskać go za już przepracowane miesiące?Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje. 

Odpowiedź z Cytatem