AZS - Atopowe Zapalenie Skory
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
Like Tree9przydatne posty

Temat: AZS - Atopowe Zapalenie Skory

Użytkownik iFrancja.fr

Domyślnie AZS - Atopowe Zapalenie Skory

Ratunku....
    Chyba mam toto. Od dawien dawna mam bardzo wrazliwa cere. Nie moge uzywac, a wlasciwie moge uzywac kilku kremow do twarzy i to na przemian, bo skora po jakims czasie sie przyzwyczaja i zaczyna sie swedzenie, plamy, wypryski, pieczenie. Do tego od czasu do czasu swedzenie skory na calym ciele, brrr... czasem nie moge przez to spac. No ale teraz to juz porazka na calego. Na glowie mam jakies krostki, ktore okropnie swedza. Kupilam w aptece na wlasna reke szampon Sebiprox, krem Diprosone 0,05%. Na twarzy mam czerwone paskudnie rozlane czerwone plamy, skora w tych miejscach sie luszczy. No koszmar. Kupilam wiec mleczko czyszczace bez splukiwania i krem dla alergikow na bazie owsa. No i... Stosuje to juz ponad dwa tygodnie, objawy nieco zlagodnialy ale nadal sie drapie i na twarzy nadal jest niewielkie zaczerwienienie. Zaczynam sie naprawde martwic, bo do tej pory w razie problemow, te dorazne srodki byly skuteczne. Czy ktos to ma? Czy mam sie zglosic do lekarza? To naprawde krepujace drapac sie co chwile po glowie, bo nie wiadomo czy sie drapie bo mam problem, czy sie drapie, bo mam wszy.
    Aha, zel pod prysznic tez dla atopikow kupilam i krem do ciala tez. Krem URIAGE - Xemose a pozostale kosmetyki to A-DERMA.
    Pomozcie kochani, nie moge wciaz prosic: "Niech mnie ktos podrapie...."

Moze by zalozyc nowy dzial Zdrowie i uroda?

Użytkownik iFrancja.fr Mistrz Tetris, Mistrz Snake Avatar kundzia
    Wpisy
    15

Domyślnie

Radze Ci sie zglosci do lekarza. Ja tez mam czasami problemy ze skora (zazwyczaj od slonca lub mrozu) i zawsze ratuje mnie ten sam deramtolog w Pryzu 15-stym (m° Lourmel). Pani bada z dolu do gory, z gory do dolu i naprawde jest swietna.Jesli bedziesz zainteresowana podam Ci konkretne namiary. Radze jednka nie zwlekac i nie leczyc sie na wlasna reke bo czasami mozna tylko pogorszyc.
    azer uważa że ta wiadomość jest przydatna.

Użytkownik iFrancja.fr

Domyślnie

Jestes wielka
    Pewnie ze chce, jesli mam sie tak drapac, to przynajmniej niech to bedzie pod kontrola
    Tez sie boje, bo to za dlugo trwa, glowa w strupach, trudno sie nawet uczesac
    Dzieki z gory, czekam na namiary, pewnie wizyta dopiero za conajmniej miesiac...

Wpisy
    15

Domyślnie

oto dane lekarza:

Docteur Fabien Marchi-Lipski
    103. avenue Félix Faure
    75015 Paris
    tél. 01 45 58 56 51

ubierz ladne majtki bo nawet jesli idziesz z problemami na glowie to ona poprosi Cie o rozebranie sie do majtek i pod lupa sprawdzi kazda czesc ciala

Użytkownik Avatar Moni_W75

Domyślnie

Azer, nie wiem za bardzo czy we Francji jest cos takiego co nazywa sie ATOPIN, jest to gama kosmatykow do pielegnacji skory przy AZS, rewelacyjne, sprawdzone. Jest zel do kapieli, pianka, balsam, naprawde lagodzi objawy swedzenia, skora jest gladsza. Mysle, ze to powinno rowniez w aptekach francuskich, gdyz jest produkowane przez jakas niemiecka firme.

Użytkownik iFrancja.fr

Domyślnie

Kundzia, mysle, ze po przegladzie kilku tysiecy majtek, ona pewnie nawet ich nie widzi, musialabym ubrac przedwojenne barchany, to moooze by raczyla zauwazyc
    Dzwonilam dzis rano i:
    Pani doktor przyjmuje w poniedzialki; srody; piatki od 10 do 19
    No to jutro startuje z rejestracja i szukam barchanow na te szczegolna okazje
    Monia dzieki, rozejrze sie ale chyba mi w oko nie wpadla ta nazwa, owszem Eucerin jest ale w mojej aptece wybor byl prawie zaden, dlatego wzielam sobie A-Derme.
    Zaczekam do jutra, zobaczymy na kiedy termin wizyty, jesli odlegly, to bede szukac tej firmy, dzieki

Użytkownik iFrancja.fr

Domyślnie

Zaskoczona jestem, wizyte mam na srode! No i mam przyjsc z lista lekow jakie zazywam - az mi sie przykro zrobilo, bo niestety nie zazywam nawet witaminek no i kazala zrobic analize krwi. No to mysle, ze w srode wieczorem zdam relacje. Niestety do tego historycznego momentu nie uda mi sie znalezc barchanow, wiec pojde Kundziu w zwyklych gatkach , mysle, ze nie padnie z wrazenia

Wpisy
    15

Domyślnie

Azer jak wizyta? no i jakie majtki ubralas?

Stały Bywalec Avatar rafiolino

Domyślnie

Czy to nie sa zbyt osobiste pytania,Kundzia?

Użytkownik iFrancja.fr

Domyślnie

Nie balo, Rafiolino, poradze sobie
    Majtki nie wzbudzily nalezytej sensacji ani tez zgorszenia, co prawda nie wyslililam sie i ubralam zwykle, najzwyklejsze... ale zaznaczam - CZYSTE

No wiec pani doktor poswiecila mi kolo godziny, przeleciala sie po chorobach moich przodkow, (przy okazji przypomnialam sobie rodzinne koneksje), dala 3 tony zalecen, rad i wskazowek z czego zapamietalam jedynie, ze powinnam nosic biala (czyli nie farbowana), bawelniana bielizne, wyrzucic wszelkie zmiekczacze do prania, unikac suszarki - reszte wskazowek znam sama i tylko czesc stosuje, bo inaczej doprowadzilabym swoje zycie do obledu - tu zakaz, tam nakaz. Dostalam rowniez trzystronicowa recepte ze wskazowkami jak i jakie srodki do codziennej pielegnacji mam stosowac a na koniec skierowanie na dodatkowe badania. Mam przed tymi badaniami zrobic z siebie totalna abnegatke, brudasa i flejtucha. Juz sie ciesze
    Czyli nie myc zebow wieczorem i rano, nie myc twarzy, tylko tak z salata miedzy zebami i spiochami w oczach jechac na drugi koniec Paryza.
    Chetnym moge podac date i godzine tej imprezy - bilet wstepu 25€ wykupiony przed podaniem danych. Zwrotow nie przewiduje.
    Ale bylo fajnie. Przy okazji wykryla mi inna chorobe. Znaczy, ze jestesmy zdrowi dopoty, dopoki nie zobaczymy sie z lekarzem
    Moni_W75, kundzia i rafiolino uważają że ta wiadomość jest przydatna.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia